Відбувся традиційний Відкритий чемпіонат СК ЛДУФК «СКІФ» з пауерліфтингу та класичного пауерліфтингу

7-8 жовтня 2023р. на базі Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського відбувся Відкритий чемпіонат СК ЛДУФК «СКІФ» з пауерліфтингу та класичного пауерліфтингу. У змаганнях взяли участь 108 спортсменів з Львівщини, Тернопільщини та Рівненщини.

Спортсмени змагалися у різних вагових категоріях серед чоловіків та жінок, юніорів та юніорок, юнаків та дівчат з пауерліфтингу та класичного пауерліфтингу. Протягом двох змагальних днів спортсмени демонстрували високі спортивні досягнення та в напруженій боротьбі виборювали нагороди чемпіонату.

Найбільш яскравими моментами змагань стали безперечно виступи найбільш титулованих спортсменів. Серед жінок перемогу в абсолютній першості отримала майстер спорту України міжнародного класу, член національної збірної команди з класичного пауерліфтингу Іськів Дарія з сумою триборства 440  кг. Серед дівчат кращою стала Уляник Христина, сума триборства якої склала 207,5 кг при власній вазі 39 кг, а серед юніорок – Великопольська Вікторія з сумою триборства 262,5 кг.

У кожній ваговій категорії серед юнаків, юніорів та чоловіків спортсмени в жорсткій боротьбі змагалися за місця на п’єдесталі пошани. Серед чоловіків абсолютну першість виборов майстер спорту Мисник Павло, сума триборства якого склала 705 кг. Серед юніорів найсильнішим був Журавльов Олег, який продемонстрував суму триборства 735 кг. Баглай Максим виборов перемогу в абсолютній першості серед юнаків з сумою триборства  540 кг. В екіпірувальному дивізіоні абсолютну першість серед чоловіків отримав Наконечний Роман, який продемонстрував результат 610 кг.

Необхідно зазначити, що дані змагання було проведено за сприяння Управління спорту департаменту розвитку Львівської міської ради, що дозволило значно покращити рівень організації та проведення заходу. Переможці та призери змагань були нагороджені грамотами, кубками, медалями та подарунками від спонсорів змагань спортивного клубу «Iron Space» та Романа Задорожного.