Чемпіонат України з пауерліфтингу серед чоловіків та жінок

27-29 червня 2019 р. у Львові відбувся чемпіонат України з пауерліфтингу серед чоловіків та жінок. Змагання проводилися у виставкому центрі «Південний-EXPO». У них взяли участь спортсмени з Львівської, Тернопільської, Чернівецької, Волинської, Полтавської, Вінницької, Кіровоградської, Донецької, Івано-Франківської, Харківської, Хмельницької, Сумської, Луганської, Київської, Житомирської та Закарпатської областей.

Упродовж трьох днів спортсмени змагалися за першість в окремих змагальних вправах, сумі триборства у різних вагових категоріях серед чоловіків та жінок, за абсолютну першість серед чоловіків та жінок й командну першість. Кількість титулованих спортсменів, які взяли участь у цих змаганнях перевищила всі можливі очікування – понад 15 чемпіонів та призерів Всесвітніх Ігор та різних міжнародних змагань. Серед них члени національної збірної команди: Анастасія Дерев’янко, Катерина Клименко, Лариса Соловйова, Інна Оробець, Сергій Білий, Олексій Бичков, Володимир Рисєв, Андрій Наньєв тощо.

Найбільш яскравими моментами змагань стали безперечно виступи найбільш титулованих спортсменів. Серед жінок перемогу в абсолютній першість отримала багаторазова чемпіонка Всесвітніх Ігор, чемпіонатів світу та Європи, володарка численних рекордів світу та Європи, заслужений майстер спорту України з пауерліфтингу Лариса Соловйова. Виступ Лариси став справжнім подарунком для всіх вболівальників та прихильників цього виду спорту. Серед чоловіків найсильнішим серед всіх вагових категорій був срібний призер Всесвітніх Ігор 2017 р., багаторазовий чемпіон світу та Європи, заслужений майстер спорту з пауерліфтингу Рисєв Володимир.

Цього року чемпіонат України з пауерліфтингу вперше відбувся за підтримки управління молоді та спорту департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради, Міністерства молоді та спорту України й Федерації пауерліфтингу України, управління фізичної культури та спорту Львівської ОДА, що забезпечило високий рівень організації та проведення змагань. Це відзначив президент Міжнародної федерації пауерліфтингу Гастон Параж, який відвідав змагання за запрошенням Федерації пауерліфтингу України. На думку Гастона Паража, рівень проведення цьогорічного чемпіонату України відповідає міжнародним стандартам.

Переможці та призери змагань були нагороджені грамотами, кубками, медалями та подарунками від спонсорів змагань: торгової марки «TWL» – дистриб’ютора професійного екіпірування для силових видів спорту, «Trec Nutrition» – спортивне харчування та гірськолижного комплексу «Bukovytsia».