Відкритий чемпіонат СК ЛДУФК СКІФ з пауерліфтингу та класичного пауерліфтингу

28-29 серпня 2021р. на базі Львівського державного університету фізичної культури відбувся відкритий чемпіонат СК ЛДУФК «СКІФ» з пауерліфтингу та класичного пауерліфтингу. У змаганнях взяли участь 116 спортсменів, які представляли 21 спортивний клуб та 8 Дитячо-юнацьких спортивних шкіл з 6 областей України.
Спортсмени змагалися у різних вагових категоріях серед чоловіків та жінок, юніорів та юніорок, юнаків та дівчат, ветеранів з пауерліфтингу та класичного пауерліфтингу. Протягом двох змагальних днів спортсмени демонстрували високі спортивні досягнення та в напруженій боротьбі виборювали нагороди чемпіонату.
Найбільш яскравими моментами змагань стали безперечно виступи найбільш титулованих спортсменів. Серед юніорок перемогу в абсолютній першість отримала майстер спорту Іськів Дарія з сумою триборства 452,5 кг, що на 20 кг перевищує норматив майстра спорту України міжнародного класу. Серед дівчат кращою стала Станько Софія, сума триборства якої склала 315 кг, а серед жінок – майстер спорту України міжнародного класу Чикаліна Юлія з сумою триборства 387,5 кг. Найсильнішою жінкою в екіпірувальному дивізіоні за результатами змагань стала майстер Кошелик Мирослава з сумою триборства 325 кг.
У кожній ваговій категорії серед юнаків, юніорів, чоловіків та ветеранів спортсмени в жорсткій боротьбі змагалися за місця п’єдесталу пошани. Серед чоловіків абсолютну першість виборов представник Закарпаття Біляк Дмитро, сума триборства якого склала 630 кг. Серед юніорів найсильнішим був Дорота Андрій, який продемонстрував суму триборства 615 кг. Баглай Максим виборов перемогу в абсолютній першості серед юнаків з сумою триборства 472,5 кг. Серед ветеранів перемогу в абсолютній першості здобув майстер спорту Погребінський Віктор з сумою триборства 370 кг. В екіпірувальному дивізіоні абсолютну першість серед чоловіків отримав Ільчишин Назар, який продемонстрував результат 555 кг.
Необхідно відзначити, що дані змагання було проведено за сприяння Управління спорту департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради. Переможці та призери змагань були нагороджені грамотами, кубками, медалями та подарунками від спонсорів змагань торгової марки «Ортопрофі» та фірми «XXL Nutrition».